Trenger du truckførerkurs?

Vil du jobbe som truckfører?

Det er veldig mange jobber innenfor lager og logistikk i Norge. Det føres ikke statistikk over hvor mange truckførere som finnes i Norge, men det er til enhver tid mange ledige stillinger som truckførere. De fleste som tar truckførerkurs får kurset betalt enten av NAV eller av arbeidsgiver.

Hvordan blir jeg truckfører?

For å bli truckfører MÅ du ha fylt 18 år og du MÅ ha kompetansebevis/truckførerbevis. Kravet om kompetansebeviset er lovfestet i § 10-3 i “Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav (forskrift om utførelse av arbeid). Kravet om kompetansebevis er lovfestet rett og slett for å redusere antall ulykker, uhell og personskader knyttet til truckkjøring.

Skal du kjøre truck utenfor et lukket område må du også ha førerkort for Klasse B eller Klasse C (avhengig av vekten på trucken).

Du har lov til å ta truckførerkurset når du er 17 år, men truckførerbeviset får du ikke før du er 18 år.

Hvordan får jeg kompetansebevis / truckførerbevis?

For å få kompetansebeviset må du gjennomføre et truckførerkurs. Truckførerkurset består av både teori og praksis.

Det er bare sertifiserte opplæringsvirksomheter som har lov til å tilby truckførerkurs. Arbeidsgivere som har skriftlige samarbeidsavtaler med slike sertifiserte opplæringsvirksomheter kan gjennomføre den delen av truckførerkurset som handler om mengdetrening på arbeidsplassen.

Lengden på truckførerkurset kan variere, men normalt tar et helt kurs fire dager, inkludert praksis.

Pris på truckførerbevis?

Pris på truckførerkurs varierer ganske mye og er ofte vanskelig å sammenligne. Ikke alle kurs inneholder alle moduler. Mange tilbydere tilbyr truckførerkurs uten modul 1.1. Mange tilbydere tilbyr også kurs uten modul 4, fordi det er vanlig at praksis gjøres hos arbeidsgiver. Hvilke truck-klasser du får opplæring på. I tillegg er det forskjell på om prisen for truckførerkurset inkluderer mat og læremidler eller ikke.

Rådet vårt er derfor først og fremst å sjekke hva du har behov for før du eventuelt sammenligne priser.

Truck illustrasjon