Personvernerklæring for Kursregister.no

Personvern er viktig for oss og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. Denne personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss.

1. Grunnleggende krav til behandlingen av personopplysninger

Aprento AS eier og drifter kursregister.no, og er ansvarlig for behandling av dine personopplysninger («behandlingsansvarlig») når du besøker vårt nettsted eller benytter deg av våre tjenester.
Opplysningene blir behandlet i samsvar med kravene i personopplysningsloven.

2. Formålet med behandlingen og hvilke opplysninger vi behandler

Opplysninger om deg og din bruk av tjenesten For å kunne levere tjenesten til deg, behandler vi informasjon om hvem du er og din bruk av tjenesten. Vi behandler opplysninger om navn, adresse, fødselsdato, e-post, telefonnummer, hvilken virksomhet du evt. er tilknyttet og informasjon om kjøp/bestillinger og innlogginger. I tillegg lagrer vi progresjon i kurs for å kunne tilby en tilpasset og egnet tjeneste .

Cookies (informasjonskapsler)
For å kunne levere tjenesten, tilby support, og å tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Vi behandler informasjon om hva slags nettleser du bruker, IP-adressen din, landingsside og besøkshistorikk.
Som de fleste nettsteder benytter kursregister.no seg av cookies. En cookie er en tekstfil som ved besøk på, eller interaksjon med, en nettside legges i din nettlesers internminne.
Kursregister.no bruker cookies til statistikk, i den hensikt å kunne gjøre nettsidene våre enda mer brukervennlige og for å kunne yte bedre kundeservice.
I informasjonskapslene lagres IP-adresse, hvilken nettleser og operativsystem som benyttes, samt data over besøkte undersider med dato/tidspunkt for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren.
Ved å bruke nettsiden kursregister.no samtykker du til at vi kan sette cookies i din nettleser.

Særlig om betalingsinformasjon
Kursregister.no behandler ikke betalingsinformasjon utover det som er påkrevd etter norsk lov.
Betaling med kredittkort
Aprento AS er ansvarlig for alle transaksjoner som gjøres via kursregister.no.
For å utføre en betaling videreformidler kursregister.no dine opplysninger til vår betalingsleverandør Nets. De oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte og er PSI Level 1-sertifisert. Kjøp gjøres med kredittkort/bankkort eller Vipps.

3. Særlig om elektronisk markedsføring

Som de fleste virksomheter har vi en berettiget interesse i å markedsføre våre tjenester. Samtidig er ditt personvern viktig for oss, og vi ønsker å begrense eventuelle ulemper dette kan medføre for deg. Dersom du har et aktivt kundeforhold hos oss, vil vi kunne sende deg elektronisk markedsføring om produkter eller tjenester som vi tror du har interesse av, med mindre du har gitt oss beskjed om at du ikke ønsker å motta slike henvendelser. Med til reklameformatene som kursregister.no bruker, hører annonser i sosiale nettverk (f.eks. Facebook Ads, Instagram Ads, SnapChat Ads, YouTube Video Ads).

Du kan endre dine preferanser her.

Bruk av databehandlere
Aprento AS inngår databehandleravtale med alle som behandler personopplysninger på vegne av oss. Våre databehandlere kan ikke behandle dine personopplysninger på annen måte enn slik som er avtalt med oss og beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi overfører ikke personopplysninger til tredjeland.

Kursregister.no benytter tjenesten Mailchimp for å administrere nyhetsbrev. Ved å melde deg på nyhetsvarselet godtar du at Kursregister.no lagrer e-postadressen din og dine preferanser hos Mailchimp. Disse opplysningene brukes til å sende deg varsel om relevante nyheter på bakgrunn av dine preferanser. I løsningen føres det aggregert statistikk over brukerens aktivitet i nyhetsbrevet. Det logges hvor mange ganger et nyhetsbrev åpnes, hvor mange ganger lenken til en artikkel er klikket på, hvor mange som melder seg av, og hvor mange e-poster vi får i retur.
Dersom du velger å abonnere på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi oppbevarer navnet ditt og e-postadressen din i en database. Du kan når som helst endre dine preferanser eller melde deg av nyhetsvarselet.
Mailchimps personvernerklæring

For registreringer, bekreftelser og andre varsel benytter vi 3. partstjenesten MailGun for å distribuere e-postene. For at vi skal sende e-post til riktig mottager, må du registrere navn og e-postadresse. Innholdet i e-posten slettes etter 72 timer. Opplysningene som trengs i forsendelse av e-postvarsel slettes etter 30 dager. Hensikten med å samle disse opplysningene er å kunne identifisere feil ved tjenesten.

4. Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i og korrigering eller sletting av personopplysninger eller begrensning av behandlingen som gjelder deg selv, eller til å protestere mot behandlingen samt rett til dataportabilitet. Videre kan du til enhver tid trekke tilbake eventuelle samtykker til behandling av dine personopplysninger.

Du har også rett til ikke å være gjenstand for en avgjørelse som utelukkende er basert på automatisert behandling som har rettsvirkning for, eller på tilsvarende måte i betydelig grad, påvirker deg.
Spørsmål eller anmodninger om innsyn i opplysninger som er registrert om deg kan rettes til support@kursregister.no eller eventuelt per post til Aprento AS, Postboks 355, 0101 Oslo. Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med lovverket kan du rette en klage til Datatilsynet.

5. Lagringstid og sletterutiner

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel etter regnskapslovgivningen.

6. Endringer i personvernerklæringen

Dersom vi foretar endringer i denne personvernerklæringen, vil disse bli publisert på nettsiden 7 dager før endringene iverksettes. Ved større endringer vil kunder bli informert per e-post 7 dager før endringene iverksettes.